| |
aurora
04.02.2012 21:06 |
Никога не бих си купила дънки по интернет изобщо, понеже и да ми стане номерът, може да не ми стоят както трябва.
|
Отговор |
| |
| |
Loulu
04.02.2012 21:09 |
Въпрос на късмет като цяло. От тук не съм си купувала, но по интернет съм си поръчвала. Общо взето съм стандартна като фигура и си уцелвам номера, но е имало и неуспешни покупки.
|
Отговор |
| |
| |
MurielK
04.02.2012 21:16 |
Оттук не, но от интернет магазини купувам и дънки и панталони. UK размерът ми общо взето си отговаря на повечето им марки. Съвет: купувате дънки само от марки, чиито размери познавате - примерно Манго, мерите в магазина и се ориентирате по размер на етикета. Не се предавайте, а се уговаряйте предварително с продавачите да върнете, ако размерът не е ок. Има и разбрани хора тук. Успех!
|
Отговор |
| |
| |
hobbycar08
04.02.2012 21:52 |
Аз съм луда почитателка на дънките. Имам сигурно около 30 чифта в гардероба. Между тях имам много любими, които си нося най-редовно. Имам и такива, които са ми вече малки, но не бих се разделила с тях, защото преди са ми били любими. Продадох тук 3 чифта, момичетата казаха, че всичко е наред. Когато измервам дънките за продаване забелязвам, че много често не отговарят на номера по етикет. Посочвам в обявата на кой номер би трябвало да отговарят по това, което съм измерила. Размерът по етикет би трябвало да отговаря на обиколката на талията в инчове. Повечето шивашки сантиметри имат инчове от обратната страна. Например дънки номер 28 означава, че обиколката на талията на тези дънки би трябвало да е 28 инча (71 см). Не ми се получава обаче във всички случаи този размер, когато измервам действителната обиколка със сантиметъра. Затова пиша, че отговарят на номер 29 примерно, ако съм измерила обиколка 29 инча. Вероятно тези разлики се получават, заради различните модели и кройки.
Дънките винаги се отпускат при носене, затова е добре, когато ги пробвате да ви бъдат плътно, дори леко тесни. След 30-40 минути те се отпускат. Това особено важи за ластичните дънки. Такива дънки дори и един номер по-малки да се вземат пак могат да се носят успешно. За тези, които нямат еластичност е по-сложно. Пак има леко отпускане при всички случаи, но има вероятност да не са ви удобни, ако са прекалено тесни.
При купуване от тук е най-добре да изискате от продавача подробни размери, да питате имат ли еластичност, ниска ли е талията или по-висока, прав ли е моделът или свободен и да измерите по ваши такива дънки, които имате. Така е най-сигурно, че няма да сбъркате. Много е важен моделът и височината на талията.
|
Отговор |
| |
| |
mama_didi_c
04.02.2012 22:24 |
Не съм сигурна колко точно дънки съм купила (много са) имам 2 , които ми паснаха. Уж мерките еднакви с тези на моите, пък като ги получа се оказва че не мога да се пъхна вътре. Затова вече моля за проба, като аз си поемам пощенските в двете посоки.
|
Отговор |
| |
| |
nameika
04.02.2012 23:09 |
само по интернет купувам дрехи.знам кой модел ми подхожда и как ще ми стоят.не съм имала проблеми.понеже дупето ми е много слабо и леко виснало взимам такива с големи джобове,така изглежда прибрано.съобразявам се и с това дали са плитки или по-дълбоки.както казах до сега проблем не съм имала
|
Отговор |
| |
| |
elena83
05.02.2012 07:34 |
Аз пък много лесно си купувам дънки.Премерила съм на мои, които ми стават талията отпред- едностранно и като си харесам, моля да ми измерят, точно така.Пасне ли ми там и надолу ще са ектра.А талията ми попринцир мерена от мен не отговаря на дънките, защото са с ниска талия, а там са повечко см затова хората се заблуждават.Затова най-сигурно е като си премерите по ваши дънки и сравните см.
|
Отговор |
| |
| |
Бръмби
05.02.2012 07:50 |
Да.
От тук съм си купила само един чифт дънки,и причината за това е че ги имам същите,но по принцип не купувам от интернет дънки.
Имам над 10 модела ,и ако в продавалника ги има същите като моите,тогава ги купувам.
Дори преди нова година съвсем случайно попаднах на едни дънки,които ги имам същите и си ги нося лятото,и хоп-купих ги от една много приятна и точна продавалка от Перник,паснаха идеално,ма нали са моят номер,но потребителката не пожела да и оставя положителен коментар,беше вече изтрила обявата си,аз и писах да пусне отново обявата си,и да и поставя оценка,но отказа,писа ми че за нея не е важно дали ще има рейтинг или не/не държала много на това /,важното е че е продала артикула си и сделката е била успешна и че аз съм била доволна .
Но за сметка на това,аз и изпратих картичка за Нова година,за което тя беше много благодарна.
|
Отговор |
| |
| |
KLUM
05.02.2012 08:44 |
Най хубавите ми дънки са купувани от ПРОДАВАЛНИК!за мен е важна талията-аз всимам талия 40см-там като ми паснат надолу ми стоят супер!Акомодела е свободен може и талия 41-42-това значи че ще ми бъзат леко широки в талията и ще ги нося с колан-ето така се ориентирам!
|
Отговор |
| |
| |
pol_la
05.02.2012 08:53 |
Аз пък много лесно си купувам дънки.Премерила съм на мои, които ми стават талията отпред- едностранно и като си харесам, моля да ми измерят, точно така.Пасне ли ми там и надолу ще са ектра.А талията ми попринцир мерена от мен не отговаря на дънките, защото са с ниска талия, а там са повечко см затова хората се заблуждават.Затова най-сигурно е като си премерите по ваши дънки и сравните см.
И аз имам 4-5 чифта дънки от тук,да си призная ми седят по-добре от тези които меря в магазин.Когато си купувам дънки или панталони от тук също гледам само ширината на талията или коланчето.Премерила съм си едни дънки които ми стоят перфектно и по тях се ориентирах колко см талия да са!Но трябва да откриете и кой модел е вашия,на мен примерно не ми отиват дънки с джобовете отзад които са остри,също не ми отиват и дънки без джобове отзад!
|
Отговор |
| |
| |
teditodorova
05.02.2012 09:06 |
Аз пък съм малко закръгленка и малко ме е страх да си купувам дънки от тук...
|
Отговор |
| |
| |
teditodorova
05.02.2012 09:11 |
Може ли да ми помогнете?Кой е най-големия номер за дънки?Питам защото тук номерацията е до 38,а на някои мои дънки и номера 42,44 и т.н.Как да преценя в коя номерация да си търся дънки?
|
Отговор |
| |
| |
Reny Doikova
05.02.2012 09:31 |
И аз се включвам тук!Купувам си редовно дънки по интернет,а от сайта сигурно 7-8 чифта.Най-добре пасват кройките и моделите на BERSHKA -от всичките им линии.Стоят перфектно на всяко телосложение,стига да си знаеш номера.А ако не сте сигурни кой номер носите ,измервате си мерките и търсите.На тази марка ще ви стоят супер!Поздрави!
|
Отговор |
| |
| |
soledad
05.02.2012 09:35 |
От тука съм си купила само едни дънки и съм супер доволна.Меря талията и бедро,ако там отговарят см. значи,ще ми станат.
|
Отговор |
| |
| |
ellivi
05.02.2012 09:36 |
Аз не съм купувала, но съм продала над 25 чифта и досега, да чукам на дърво, всяка мама закупила ми е казвала че са и залепнали. Може би се дължи на това че давам подробни мерки, а не разчитам на сложения етикет
|
Отговор |
| |
| |
LUKY9471
05.02.2012 09:37 |
Една от малкото ми покупки от Продавалник са бели дънки в началото на миналото лято,за който изобщо не съжалявам , станаха ми точно и ги носих с удоволствие . Сага се спомням дори че и не питах за размери в см. защото нося 26, а те бяха точно тоя номер. Доволна съм.
|
Отговор |
| |
| |
еlku
05.02.2012 09:53 |
Веднъж успешно и два пъти не. А от сайтове съм поръчвала също и там така - с 50% успеваемост.
|
Отговор |
| |
| |
bonbon shoes
05.02.2012 09:57 |
Klum, и аз уж съм 40 см талия, но тези не ми станаха. Явно защото бяха с ниска талия, мисля, че там е проблема. Благодаря Ви момичета за всичките коментари. Не зная дали ще се престраша скоро да си купя пак дънки оттук :)
|
Отговор |
| |
| |
petrovaa_L
05.02.2012 10:09 |
Имам две покупки на дънки,и двете слава богу успешни.
|
Отговор |
| |