2012 © Продавалник. Всички права запазени. Промени в Споразумението
Реклама
Здравейте, момичета. И момчета, разбира се. Защо пускам тази тема ще кажа след малко.
Сега започвам с цитат от Книгата на книгите и ще продължа с легендата за андрогинния род. Не за андрогинната личност, а за рода. И така, започвам с Първа книга Мойсеева – Битие 1:27 „И сътвори Бог Човека. По Свой образ, по Божий образ го сътвори: мъж и жена ги сътвори”. Съвсем не е случайно да напиша „човека” с главна буква. Просто искам да започнем оттам, че е не мъжа, а после жената е сътворил Бог, а първо човека. И после мъж и жена ги сътвори. И за да стане по-ясно и за да няма спорове между половете, продължавам с легендата: „Съществувал някога андрогинен род – мъж и жена в едно тяло. Всичко , което правели било, както трябва – гледали в една посока, вървели в една посока, заедно правели всичко и били много силни. Ядосал се Зевс на силата им, замахнал с меча и разсякал двете половини. След което ги пръснал в двата края на света. Оттогава, досега всеки търси истинската си половина. Намери ли я, стават Човека. Обикновено намираме нечия друга половина и нещата ни не се получават за жалост. Но не спираме да я търсим, защото в онази кутия на Пандора останала да свети на дъното едничка Надеждата.
Е, свърших! Сега защо пускам темата. Да приемем, че е заради Деня на влюбените. Дали приемаме или не католически празник е друг въпрос, който не е обект на тази тема. Всъщност разликата между православие и католицизъм е само в ортопраксията, така че св.Валентин и св.Трифон са първи братовчеди и по-важното е на един и същи ден, ако се напием, поне да е от любов Та тук е мястото да кажем вярваме или не в любовта от пръв поглед, може ли да съществува такава любов, има ли въобще любов или това е само полово предпочитание, украсено с измамни усещания, има ли първа и незабравима любов или е прав Ларошфуко,че „любовта се харесва много повече по начина на проявата си, отколкото сама по себе си” и оттам всяка любов е нова и неповторима, защото човекът е нов и неповторим, от любов ли свързва човек живота си с друг или поради атавистичното чувство на страх – да не остане сам, тъй като човекът е „зоон политикон” – обществено животно /моля, не се хващайте за думата животно/,разочаровала ли ни е любовта или сме имали смелостта да продължим напред към нова любов или смелостта да останем да живеем сами в името на отишлата си любов, отива ли си любовта и ние живеем по навик заедно, или е някъде в ъгъла цял живот и чака послушно да бъде повикана и погалена, непременно ли с изчезването на сексуалното желание си отива любовта или точно тогава отстъпва място на обичта и онова,красиво наречено „другарство”, защо точно от този човек искаме да родим децата си, а не от някой друг….Въпроси, въпроси…,колкото философски , толкова и житейски, защото философията не е нищо друго, освен начин на мислене /казано в най-общ план/.
Пускам тази тема САМО за хетеросексуални и ако се намеси хомосексуалист и започне да ни убеждава в правотата си, моля да си открие тема, подобна на една друга или просто да чете, без да се намесва. Тази тема е за различно мислене по поставените въпроси, но не за различна сексуална ориентация. Защото аз посвещавам тази тема на ЛЮБОВТА МЕЖДУ МЪЖА И ЖЕНАТА!
|
04.02.2012 16:00 |
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:00 |
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:01 |
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:02 |
Цитат
(SILVIA.TODOROVA75 04.02.2012 16:00)
Браво,Светле!Имахме нужда някой да ни напомни защо сме дошли на този свят.Казано е :"Бог е Любов!" и тежко на този,който никога не я опознае.Лично аз съм убедена в твърдението,че светът е за двама и си признавам,че не бих живяла сама,без да обичам и без да бъда обичана.Омъжих се като послушах разума,но живея,заобиколена от любов и разбирателство.Какво по-голямо и пълно щастие от това???На млади години си мислех,че светът се върти около мен и че,всичко,което лети се яде,но след няколко болезнени "приземявания" си дадох сметка,че красотата е нещо преходно и ако продължавам така,един ден ще се събудя сама.Далеч съм от мисълта,че има идеални хора,но съм 100% сигурна,че всеки човек има своята духовна половинка и ако я открие,то той би бил най-щастливият.Няма нищо по-хубаво от това да говориш с човека до теб без думи и да знаеш,че и двамата гледате в една посока.За мен това е любовта,двама души,които всъщност са един.Не зная колко трае любовта и има ли я тази,вената,но смятам,че по-важно е да остане уважението между двама души и необходимостта и нуждата им да бъдат заедно!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:04 |
Цитат
(vtori_sh 04.02.2012 16:01)
Аз съм 100% хетеро. Да не кажа и повече обачеееееееее такива това е САМО за еди какви си, да ги нямаме. Ценя любовтта, ценя уважението и разбирателството между мъж и жена и в частност между мен и моя мъж. Знам че това е една много специална връзка, която е трудно да се опише, ако някой не я е преживял. Люовтта между мъж и жена е нещо наистина свято. НО... доста голями злини в човешката история са произлезли точно от деление на такива и онакива. Това е само за.... еди кого си или еди какви си. Това е абсурдно, да се обгръщаме с ореол само за това, че сме хетеро. Пълни глупости. АЗ съм против тази тема.
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:05 |
Цитат
(aurora 04.02.2012 16:00)
По повод любовта от пръв поглед. Смятам, че от пръв поглед може да има единствено сексуално привличане. Любовта се ражда с времето. :)
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:05 |
Цитат
(archer 04.02.2012 16:02)
Понеже ни сближи една болест, знам сигурно малко повече от другите. Ти си щастлив човек и най-важното - заслужаваш това щастие!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:06 |
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:08 |
Цитат
(vtori_sh 04.02.2012 16:01)
Аз съм 100% хетеро. Да не кажа и повече обачеееееееее такива това е САМО за еди какви си, да ги нямаме. Ценя любовтта, ценя уважението и разбирателството между мъж и жена и в частност между мен и моя мъж. Знам че това е една много специална връзка, която е трудно да се опише, ако някой не я е преживял. Люовтта между мъж и жена е нещо наистина свято. НО... доста голями злини в човешката история са произлезли точно от деление на такива и онакива. Това е само за.... еди кого си или еди какви си. Това е абсурдно, да се обгръщаме с ореол само за това, че сме хетеро. Пълни глупости. АЗ съм против тази тема.
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:10 |
Цитат
(assia_kst 04.02.2012 16:06)
Аз вярвам в любовта от пръв поглед! Преди 12 години, когато за първи път срещнах един мъж, останах безмълвна! Направих всичко възможно да бъдем заедно. Той е единствения, който аз съм "преследвала". Имахме връзка около 3 месеца и после по стечение на обстоятелствата се разделихме. Видяхме се случайно след 6 години. Дойде вкъщи и... така и не си тръгна. След 2 месеца вече искахме да се оженим. Направихме го и вече 6 години сме безкрайно щастливи заедно (пу-пу)!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:13 |
Цитат
(SILVIA.TODOROVA75 04.02.2012 16:08)
Не виждам нищо лошо в темата.Всеки има право на мнение и го уважавам.Не мисля,че авторката дискриминара който ии да било,в крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам решава къде,какво,с кого и как.
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:13 |
Цитат
(archer 04.02.2012 16:10)
Страхотно! Не шест, още 60 години ти пожелавам да бъдете заедно!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:16 |
Цитат
(assia_kst 04.02.2012 16:13)
Благодаря! Пожелавам на всички такава любов!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:29 |
Цитат
(archer 04.02.2012 16:04)
Да, само за хетеросексуалните е. Щом не ти харесва, бягай оттук. Има една друга, заради която създадох тази.Не опорочавай нещата. Ако си мъж, бъди такъв! Ако си жена - същото!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:34 |
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:43 |
Цитат
(vtori_sh 04.02.2012 16:29)
Ето вече ми отнемате правата да си изкажа мнението дори. ЖЕНА СЪМ И ОБИЧАМ, И СЪМ ОБИЧАНА ОТ МЪЖ и по никакъв начин не нарушавам правилата на Вашата тема. Пише за хетеросексуални - аз съм. Дори приятели нямам дето са хомо. Това обаче не ми пречи да кажа, че не е редно да се делят хората по никакъв признак - в нашия случай - сексуална ориентация. Само казах, че съм против това делене и веднага ме "изгонихте" от темата. Деленето на хората води до това, до проява на грубост и неразбиране. Понеже цитирахте Библията и често споменавате Бог, то може би знаете, че в Стария завет връзката на Давид и Йонатан е една от най-дискутираните теми. Навсякъде в животинския свят има ховосексуални връзки. Навсякъде през всички епохи, от най-дълбока древност досега, на всички континети е съществувала хомосексоалността. Като забележка ще посоча, че само през Средновековието в Европа е била отбелязвана като престъпление. Мисля че е време всички ние да излезем от това Средновековия. Признавам си честно, немога да разбера любовтта между мъж и мъж, между жена и жена - не ми е понятно, но не го осъждам и съм както против територия САМО ЗА ХОМО, така и против територия САМО ЗА ХЕТЕРО. Доказателство че това деление е вредно е моето бързо "изритване" от темата.
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:44 |
Цитат
(assia_kst 04.02.2012 16:34)
Еееее не и тази тема! Хайде да не влизаме в излишни полемики и спорове! Темата е за ЛЮБОВТА!
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:44 |
Цитат
(vtori_sh 04.02.2012 16:29)
Ето вече ми отнемате правата да си изкажа мнението дори. ЖЕНА СЪМ И ОБИЧАМ, И СЪМ ОБИЧАНА ОТ МЪЖ и по никакъв начин не нарушавам правилата на Вашата тема. Пише за хетеросексуални - аз съм. Дори приятели нямам дето са хомо. Това обаче не ми пречи да кажа, че не е редно да се делят хората по никакъв признак - в нашия случай - сексуална ориентация. Само казах, че съм против това делене и веднага ме "изгонихте" от темата. Деленето на хората води до това, до проява на грубост и неразбиране. Понеже цитирахте Библията и често споменавате Бог, то може би знаете, че в Стария завет връзката на Давид и Йонатан е една от най-дискутираните теми. Навсякъде в животинския свят има ховосексуални връзки. Навсякъде през всички епохи, от най-дълбока древност досега, на всички континети е съществувала хомосексоалността. Като забележка ще посоча, че само през Средновековието в Европа е била отбелязвана като престъпление. Мисля че е време всички ние да излезем от това Средновековия. Признавам си честно, немога да разбера любовтта между мъж и мъж, между жена и жена - не ми е понятно, но не го осъждам и съм както против територия САМО ЗА ХОМО, така и против територия САМО ЗА ХЕТЕРО. Доказателство че това деление е вредно е моето бързо "изритване" от темата.
|
Отговор |
|
04.02.2012 16:47 |
|
Отговор |
Трябва да влезете, за да публикувате коментар във форума.
Реклама