Реклама

Тема на форума

04.02.2012 15:45
archer

ТЕМА САМО ЗА ХЕРОСЕКСУАЛНИ или „Защо създаде Бог Човека”

Здравейте, момичета. И момчета, разбира се. Защо пускам тази тема ще кажа след малко.
Сега започвам с цитат от Книгата на книгите и ще продължа с легендата за андрогинния род. Не за андрогинната личност, а за рода. И така, започвам с Първа книга Мойсеева – Битие 1:27 „И сътвори Бог Човека. По Свой образ, по Божий образ го сътвори: мъж и жена ги сътвори”. Съвсем не е случайно да напиша „човека” с главна буква. Просто искам да започнем оттам, че е не мъжа, а после жената е сътворил Бог, а първо човека. И после мъж и жена ги сътвори. И за да стане по-ясно и за да няма спорове между половете, продължавам с легендата: „Съществувал някога андрогинен род – мъж и жена в едно тяло. Всичко , което правели било, както трябва – гледали в една посока, вървели в една посока, заедно правели всичко и били много силни. Ядосал се Зевс на силата им, замахнал с меча и разсякал двете половини. След което ги пръснал в двата края на света. Оттогава, досега всеки търси истинската си половина. Намери ли я, стават Човека. Обикновено намираме нечия друга половина и нещата ни не се получават за жалост. Но не спираме да я търсим, защото в онази кутия на Пандора останала да свети на дъното едничка Надеждата.
Е, свърших! Сега защо пускам темата. Да приемем, че е заради Деня на влюбените. Дали приемаме или не католически празник е друг въпрос, който не е обект на тази тема. Всъщност разликата между православие и католицизъм е само в ортопраксията, така че св.Валентин и св.Трифон са първи братовчеди и по-важното е на един и същи ден, ако се напием, поне да е от любов Та тук е мястото да кажем вярваме или не в любовта от пръв поглед, може ли да съществува такава любов, има ли въобще любов или това е само полово предпочитание, украсено с измамни усещания, има ли първа и незабравима любов или е прав Ларошфуко,че „любовта се харесва много повече по начина на проявата си, отколкото сама по себе си” и оттам всяка любов е нова и неповторима, защото човекът е нов и неповторим, от любов ли свързва човек живота си с друг или поради атавистичното чувство на страх – да не остане сам, тъй като човекът е „зоон политикон” – обществено животно /моля, не се хващайте за думата животно/,разочаровала ли ни е любовта или сме имали смелостта да продължим напред към нова любов или смелостта да останем да живеем сами в името на отишлата си любов, отива ли си любовта и ние живеем по навик заедно, или е някъде в ъгъла цял живот и чака послушно да бъде повикана и погалена, непременно ли с изчезването на сексуалното желание си отива любовта или точно тогава отстъпва място на обичта и онова,красиво наречено „другарство”, защо точно от този човек искаме да родим децата си, а не от някой друг….Въпроси, въпроси…,колкото философски , толкова и житейски, защото философията не е нищо друго, освен начин на мислене /казано в най-общ план/.
Пускам тази тема САМО за хетеросексуални и ако се намеси хомосексуалист и започне да ни убеждава в правотата си, моля да си открие тема, подобна на една друга или просто да чете, без да се намесва. Тази тема е за различно мислене по поставените въпроси, но не за различна сексуална ориентация. Защото аз посвещавам тази тема на ЛЮБОВТА МЕЖДУ МЪЖА И ЖЕНАТА!

Оставете коментар

aurora
04.02.2012 16:00

По повод любовта от пръв поглед. Смятам, че от пръв поглед може да има единствено сексуално привличане. Любовта се ражда с времето. :)

Отговор

SILVIA.TODOROVA75
04.02.2012 16:00

Браво,Светле!Имахме нужда някой да ни напомни защо сме дошли на този свят.Казано е :"Бог е Любов!" и тежко на този,който никога не я опознае.Лично аз съм убедена в твърдението,че светът е за двама и си признавам,че не бих живяла сама,без да обичам и без да бъда обичана.Омъжих се като послушах разума,но живея,заобиколена от любов и разбирателство.Какво по-голямо и пълно щастие от това???На млади години си мислех,че светът се върти около мен и че,всичко,което лети се яде,но след няколко болезнени "приземявания" си дадох сметка,че красотата е нещо преходно и ако продължавам така,един ден ще се събудя сама.Далеч съм от мисълта,че има идеални хора,но съм 100% сигурна,че всеки човек има своята духовна половинка и ако я открие,то той би бил най-щастливият.Няма нищо по-хубаво от това да говориш с човека до теб без думи и да знаеш,че и двамата гледате в една посока.За мен това е любовта,двама души,които всъщност са един.Не зная колко трае любовта и има ли я тази,вената,но смятам,че по-важно е да остане уважението между двама души и необходимостта и нуждата им да бъдат заедно!

Отговор

vtori_sh
04.02.2012 16:01

Аз съм 100% хетеро. Да не кажа и повече обачеееееееее такива това е САМО за еди какви си, да ги нямаме. Ценя любовтта, ценя уважението и разбирателството между мъж и жена и в частност между мен и моя мъж. Знам че това е една много специална връзка, която е трудно да се опише, ако някой не я е преживял. Люовтта между мъж и жена е нещо наистина свято.
НО... доста голями злини в човешката история са произлезли точно от деление на такива и онакива. Това е само за.... еди кого си или еди какви си. Това е абсурдно, да се обгръщаме с ореол само за това, че сме хетеро. Пълни глупости.

АЗ съм против тази тема.
hit

Отговор

archer
04.02.2012 16:02
Цитат  (SILVIA.TODOROVA75 04.02.2012 16:00)

Браво,Светле!Имахме нужда някой да ни напомни защо сме дошли на този свят.Казано е :"Бог е Любов!" и тежко на този,който никога не я опознае.Лично аз съм убедена в твърдението,че светът е за двама и си признавам,че не бих живяла сама,без да обичам и без да бъда обичана.Омъжих се като послушах разума,но живея,заобиколена от любов и разбирателство.Какво по-голямо и пълно щастие от това???На млади години си мислех,че светът се върти около мен и че,всичко,което лети се яде,но след няколко болезнени "приземявания" си дадох сметка,че красотата е нещо преходно и ако продължавам така,един ден ще се събудя сама.Далеч съм от мисълта,че има идеални хора,но съм 100% сигурна,че всеки човек има своята духовна половинка и ако я открие,то той би бил най-щастливият.Няма нищо по-хубаво от това да говориш с човека до теб без думи и да знаеш,че и двамата гледате в една посока.За мен това е любовта,двама души,които всъщност са един.Не зная колко трае любовта и има ли я тази,вената,но смятам,че по-важно е да остане уважението между двама души и необходимостта и нуждата им да бъдат заедно!

Понеже ни сближи една болест, знам сигурно малко повече от другите. Ти си щастлив човек и най-важното - заслужаваш това щастие!

Отговор

archer
04.02.2012 16:04
Цитат  (vtori_sh 04.02.2012 16:01)

Аз съм 100% хетеро. Да не кажа и повече обачеееееееее такива това е САМО за еди какви си, да ги нямаме. Ценя любовтта, ценя уважението и разбирателството между мъж и жена и в частност между мен и моя мъж. Знам че това е една много специална връзка, която е трудно да се опише, ако някой не я е преживял. Люовтта между мъж и жена е нещо наистина свято.
НО... доста голями злини в човешката история са произлезли точно от деление на такива и онакива. Това е само за.... еди кого си или еди какви си. Това е абсурдно, да се обгръщаме с ореол само за това, че сме хетеро. Пълни глупости.

АЗ съм против тази тема.
hit

Да, само за хетеросексуалните е. Щом не ти харесва, бягай оттук. Има една друга, заради която създадох тази.Не опорочавай нещата. Ако си мъж, бъди такъв! Ако си жена - същото!

Отговор

archer
04.02.2012 16:05
Цитат  (aurora 04.02.2012 16:00)

По повод любовта от пръв поглед. Смятам, че от пръв поглед може да има единствено сексуално привличане. Любовта се ражда с времето. :)

Не мога да противореча. Само ще чета - единни в различията на мнения е целта ми.

Отговор

SILVIA.TODOROVA75
04.02.2012 16:05
Цитат  (archer 04.02.2012 16:02)

Понеже ни сближи една болест, знам сигурно малко повече от другите. Ти си щастлив човек и най-важното - заслужаваш това щастие!

Благодаря ти!Че беше до мен в този труден момент и че си човек с главно "Ч"!7719

Отговор

assia_kst
04.02.2012 16:06

Аз вярвам в любовта от пръв поглед! Преди 12 години, когато за първи път срещнах един мъж, останах безмълвна! Направих всичко възможно да бъдем заедно. Той е единствения, който аз съм "преследвала". Имахме връзка около 3 месеца и после по стечение на обстоятелствата се разделихме. Видяхме се случайно след 6 години. Дойде вкъщи и... така и не си тръгна. След 2 месеца вече искахме да се оженим. Направихме го и вече 6 години сме безкрайно щастливи заедно (пу-пу)!10644_369

Отговор

SILVIA.TODOROVA75
04.02.2012 16:08
Цитат  (vtori_sh 04.02.2012 16:01)

АЗ съм против тази тема.
hit

Не виждам нищо лошо в темата.Всеки има право на мнение и го уважавам.Не мисля,че авторката дискриминара който ии да било,в крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам решава къде,какво,с кого и как.

Отговор

archer
04.02.2012 16:10
Цитат  (assia_kst 04.02.2012 16:06)

Аз вярвам в любовта от пръв поглед! Преди 12 години, когато за първи път срещнах един мъж, останах безмълвна! Направих всичко възможно да бъдем заедно. Той е единствения, който аз съм "преследвала". Имахме връзка около 3 месеца и после по стечение на обстоятелствата се разделихме. Видяхме се случайно след 6 години. Дойде вкъщи и... така и не си тръгна. След 2 месеца вече искахме да се оженим. Направихме го и вече 6 години сме безкрайно щастливи заедно (пу-пу)!10644_369

Страхотно! Не шест, още 60 години ти пожелавам да бъдете заедно!

Отговор

archer
04.02.2012 16:13
Цитат  (SILVIA.TODOROVA75 04.02.2012 16:08)

Не виждам нищо лошо в темата.Всеки има право на мнение и го уважавам.Не мисля,че авторката дискриминара който ии да било,в крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам решава къде,какво,с кого и как.

Силвенце, много те обичам, миличка и ти знаеш защо. Не мисля,че можеш да се хабиш с този пост. Явно човекът не е прочел внимателно какво и защо пуснах темата.

Отговор

assia_kst
04.02.2012 16:13
Цитат  (archer 04.02.2012 16:10)

Страхотно! Не шест, още 60 години ти пожелавам да бъдете заедно!

Благодаря! Пожелавам на всички такава любов! 7719

Отговор

archer
04.02.2012 16:16
Цитат  (assia_kst 04.02.2012 16:13)

Благодаря! Пожелавам на всички такава любов! 7719

Знаеш ли в момента коя мисъл изплува пред очите ми. Това е част от стихотворението на Калин Донков "Последен"- "Всъщност, светът ни така справедливо измерен, просто не може да бъде на всеки по мярка". Ти си щастлив човек!

Отговор

vtori_sh
04.02.2012 16:29
Цитат  (archer 04.02.2012 16:04)

Да, само за хетеросексуалните е. Щом не ти харесва, бягай оттук. Има една друга, заради която създадох тази.Не опорочавай нещата. Ако си мъж, бъди такъв! Ако си жена - същото!

Ето вече ми отнемате правата да си изкажа мнението дори. ЖЕНА СЪМ И ОБИЧАМ, И СЪМ ОБИЧАНА ОТ МЪЖ и по никакъв начин не нарушавам правилата на Вашата тема. Пише за хетеросексуални - аз съм. Дори приятели нямам дето са хомо.
Това обаче не ми пречи да кажа, че не е редно да се делят хората по никакъв признак - в нашия случай - сексуална ориентация. Само казах, че съм против това делене и веднага ме "изгонихте" от темата. Деленето на хората води до това, до проява на грубост и неразбиране. Понеже цитирахте Библията и често споменавате Бог, то може би знаете, че в Стария завет връзката на Давид и Йонатан е една от най-дискутираните теми. Навсякъде в животинския свят има ховосексуални връзки. Навсякъде през всички епохи, от най-дълбока древност досега, на всички континети е съществувала хомосексоалността. Като забележка ще посоча, че само през Средновековието в Европа е била отбелязвана като престъпление. Мисля че е време всички ние да излезем от това Средновековия.
Признавам си честно, немога да разбера любовтта между мъж и мъж, между жена и жена - не ми е понятно, но не го осъждам и съм както против територия САМО ЗА ХОМО, така и против територия САМО ЗА ХЕТЕРО. Доказателство че това деление е вредно е моето бързо "изритване" от темата.

Отговор

assia_kst
04.02.2012 16:34

Еееее не и тази тема! Хайде да не влизаме в излишни полемики и спорове! Темата е за ЛЮБОВТА! newsm51

Отговор

stoj_
04.02.2012 16:43
Цитат  (vtori_sh 04.02.2012 16:29)

Ето вече ми отнемате правата да си изкажа мнението дори. ЖЕНА СЪМ И ОБИЧАМ, И СЪМ ОБИЧАНА ОТ МЪЖ и по никакъв начин не нарушавам правилата на Вашата тема. Пише за хетеросексуални - аз съм. Дори приятели нямам дето са хомо.
Това обаче не ми пречи да кажа, че не е редно да се делят хората по никакъв признак - в нашия случай - сексуална ориентация. Само казах, че съм против това делене и веднага ме "изгонихте" от темата. Деленето на хората води до това, до проява на грубост и неразбиране. Понеже цитирахте Библията и често споменавате Бог, то може би знаете, че в Стария завет връзката на Давид и Йонатан е една от най-дискутираните теми. Навсякъде в животинския свят има ховосексуални връзки. Навсякъде през всички епохи, от най-дълбока древност досега, на всички континети е съществувала хомосексоалността. Като забележка ще посоча, че само през Средновековието в Европа е била отбелязвана като престъпление. Мисля че е време всички ние да излезем от това Средновековия.
Признавам си честно, немога да разбера любовтта между мъж и мъж, между жена и жена - не ми е понятно, но не го осъждам и съм както против територия САМО ЗА ХОМО, така и против територия САМО ЗА ХЕТЕРО. Доказателство че това деление е вредно е моето бързо "изритване" от темата.

newsm10

Отговор

vtori_sh
04.02.2012 16:44
Цитат  (assia_kst 04.02.2012 16:34)

Еееее не и тази тема! Хайде да не влизаме в излишни полемики и спорове! Темата е за ЛЮБОВТА! newsm51

Така бих реагирала и на тема написана с главни букви, ако пишеше САМО ЗА НИСКИ или САМО ЗА ВИСОКИ, или пък ДЕБЕЛИ И СЛАБИ - ЧЕРНИ И БЕЛИ и т.н.

Добре - аз изчезвам от полемиката. Мъжът ми е рожденник днес и аз отивам да пия едно питие за негово здраве.

Нека бъде ЛЮБОВ!

Отговор

aurora
04.02.2012 16:44
Цитат  (vtori_sh 04.02.2012 16:29)

newsm10

Отговор

nelsina.88
04.02.2012 16:47

Страхотна тема.
Нека всички се обичаме и бъдем обичани от половинките си ea28b

Отговор

Трябва да влезете, за да публикувате коментар във форума.

Реклама