Реклама

Тема на форума

02.02.2012 11:10
Потребител122009

За или против еднополовите бракове?

За или против еднополовите бракове? Аз съм ЗА тях, защото стасистиката сочи, че в еднополовите бракове развода се среща много по-рядко, насилието е изключително рядко явление и е доказано, че детето на семейство от един пол, освей, че е много по силно по характер, но и много по рядко децата стават гей или лесбийки, отколкото при хетеросексуалните двойки. Много страни като Испания, Белгия. Холанди, Норвегия, Швеция, Канада, ЮАР, Португалия, Исландия, Аржентина, Великобритания и няколко щата в САЩ са озаконили еднополовите бракове и възможността да отглеждат заедно дете. Известно е, че велики хора от миналото са били гейове или лесбийки: Оскар Уайлд, Микеланджело, Леонардо да Винчи, сър Елтън Джон, Роки Мартин, Фреди Меркюри, Тициано Феро, Коко Шанел, Версаче, Кристиан Диор, Ив Сен Лоран, Аристотел, Мартина Навратилова, Караваджо, Тенеси Уилямс, Чейковски, Ван Гог и т.н. Някои хора вярват, че света ще е по-добър без хомосексуалните... Представете си света без тези хора... Няма значение с кой си лягаш, а какво си направил за света!!!

Оставете коментар

Kriss27
02.02.2012 11:36

Да, определено е важно какъв човек си .Въпреки всичко аз съм ПРОТИВ . Сигурно мисля доста консервативно ,НО ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ .

Отговор

Потребител122009
02.02.2012 11:45

Моля на всеки, който пише да изложи доводите си. :)

Отговор

teditodorova
02.02.2012 12:03

Аз нямам против.Във всеки случай,те също са хора и имат правото на семейство.А повечето от тях дори си осиновяват деца,което по принцип е хубаво,ноо като за пример на децата не знам дали е правилно.

Отговор

evoto
02.02.2012 12:09

Аз съм За. Като се обичат хората, що да не се вземат!!! Така или иначе живеят заедно, забраната е един вид дискриминация! Мен лично изобщо не ме интересува, кой с кого ли ляга, за мен е важно аз с кого си лягам и ставам. Имам такива познати, на единия и последните му три връзки бяха с женени мъже с деца. На въпроса ми защо, отговора беше, че едно време е нямало друг начин. Е лично за себе си предпочитам да имат възможност да узаконяват връзките си, вместо да разбера, че съм женена за гей.

Отговор

Потребител122009
02.02.2012 12:22
Цитат  (evoto 02.02.2012 12:09)

Аз съм За. Като се обичат хората, що да не се вземат!!! Така или иначе живеят заедно, забраната е един вид дискриминация! Мен лично изобщо не ме интересува, кой с кого ли ляга, за мен е важно аз с кого си лягам и ставам. Имам такива познати, на единия и последните му три връзки бяха с женени мъже с деца. На въпроса ми защо, отговора беше, че едно време е нямало друг начин. Е лично за себе си предпочитам да имат възможност да узаконяват връзките си, вместо да разбера, че съм женена за гей.

Съгласна съм с всичко което каза! Много си права, че на всеки ще му е гадно, ако разбере, че съпруга и е гей или жена му е лесбийка. Лошото е, че в България много хора са консервативни или патриархални. Все още много хора си мислят, че мъжа е главата на семейстовото и каквото каже това ще става. Все още е нормално мъжа ти да те бие и когато се опитваш да намериш разбиране у родителите си, те да кажат нещо от рода, ами сигурно си си го заслужила... И това ми било демократическа страна... На всички консервативни родители ще кажа: Ако разберете, че детето Ви е системно бито от мъжа си или това, че е гей или лесбийка, кое ще предпочетете?

Отговор

genny
02.02.2012 12:28

И аз съм ЗА! Който иска да се жени/омъжва. Светът е бих хомосексуален още от древността - пример древните елини, въпреки че там възрастните мъже само са покровителствали млади момчета и са имали хомосексуални връзки с тях, без да се женят. Жените им са били само за разплод, докато и те не са се усетили и постепенно са започнали да придобиват правата си. Имам приятели гейове, интелигентни и добри хора са, творчески натури...Жени - лесбийки не познавам. Не знам как се справят с възпитанието на децата си, но смятам че в съвременния свят тези еднополови връзки стават нещо все по нормално.

Отговор

Sale2011
02.02.2012 13:00

Това е противоетествено, против природата, в разрез с Библията, без възможност за поколение по естествен начин.
Никога не бих искала да съм една от тези двойки - Л. Но всеки си има право, щом правят тройки, значи Л. и Г. не са чак толкова ожасяващи:)))), но за брак не може да иде реч според мен. Искат благословия отивайки в църквата, ако поставения човек венчае такава двойка, което протеворичи на Библията, значи този поставен човек нарушава Божиети заповеди и за каква благословия да говорим. Няма такава! Църквата за да остане в "мир" с човечеството минава дори и тази граница.
Това е порок който изисква лечение!

Отговор

valq_jj
02.02.2012 13:33

Аз съм "мноого толерантна" (сигурно като повечето от тук пишещите) също не съм против бракове, НО пази Боже да не се отнася до моето семейство! Колко е нормално не мога да коментирам, все пак това си е личен избор.Нали "ориентацията"не е придобита, как тогава се твърди, че деца от гей- двойки са по-често хетеросексуални.
Ние сме лесни..

23741...мъжете са по- крайни!

Отговор

maus_svk
02.02.2012 14:33

Нямам нищо против хомосексуалните, но в така обърканата ни държава само това и липсва гей - бракове, а после и деца! Аз съм неутралитет, все ми е тая ще ги има или няма да ги има, кой каквото иска да си прави стига да няма жертви!

Отговор

Потребител122009
02.02.2012 15:43
Цитат  (Sale2011 02.02.2012 13:00)

Това е противоетествено, против природата, в разрез с Библията, без възможност за поколение по естествен начин.
Никога не бих искала да съм една от тези двойки - Л. Но всеки си има право, щом правят тройки, значи Л. и Г. не са чак толкова ожасяващи:)))), но за брак не може да иде реч според мен. Искат благословия отивайки в църквата, ако поставения човек венчае такава двойка, което протеворичи на Библията, значи този поставен човек нарушава Божиети заповеди и за каква благословия да говорим. Няма такава! Църквата за да остане в "мир" с човечеството минава дори и тази граница.
Това е порок който изисква лечение!

Благодарна съм, че споделихте мнението си. Аз не вярвам в Бог, но вярвам в някаква сила- силата на природара. Не разбирам хората, които се молят и вярват в това, при положение, че като отидеш в църква или ще видиш попа пиян или ако искаш да го питаш нещо, той ще те одреже. Това ли е църквата?! Попове от държавна сигурност... Незнам дали знаете, но папата и вообще цяла Ватикана сигурно е най-голямата мафиотска огранизация. Под Ватикана се пазят архиви за ИСТИНАТА, която е със сигурност шокираща. Самия Папа и нашия Митрополит са личности, на които хиляди хора по целия свят се молят. Аз НИКОГА не бих се молила на някой, който е човек невярващ в това, което проповядва. Не бих се молила на хора, които заклеймяват книги като "Хари Потър" или като "Шифъра на Леонардо", само защото не им изнася, няма да се кланям пред хора, който са против инвитро! Срам ме е, че в САЩ има хиляди свещенници осъдени за блудство с деца! А Вие сте против гейовете и лесбийките...

Отговор

сиса1977
02.02.2012 15:49

И аз даси сложа мнението както винагиnewsm62 Несъм против има такива двойки и винаги щеги има,и аз несъм протиф тях.Познавам такава двойка и какво дави кажа СУПЕР СА СИ КАТО ДВОЙКА, няма да кажа друго,защото мога да напиша роман,но всеки сам си преценява с кой иска или неиска да живее,с кой му е хубаво и с кой му е приятно - лично мнениеnewsm10

Отговор

olga_harizanova
02.02.2012 15:50

За браковете и осиновяванията съм.Никой не може да ме убеди, че за едно дете е по-добре да стои в институция, отколкото в чист и приветлив дом, обгрижвано от родители, било то и еднополови.Повече хомосексуални заемат добри длъжности и разполагат с възможности.Лично мнение!

Отговор

сиса1977
02.02.2012 15:50

Сори за пр. грешки6294_351

Отговор

genny
02.02.2012 16:50
Цитат  (Потребител122009 02.02.2012 15:43)

Благодарна съм, че споделихте мнението си. Аз не вярвам в Бог, но вярвам в някаква сила- силата на природара. Не разбирам хората, които се молят и вярват в това, при положение, че като отидеш в църква или ще видиш попа пиян или ако искаш да го питаш нещо, той ще те одреже. Това ли е църквата?! Попове от държавна сигурност... Незнам дали знаете, но папата и вообще цяла Ватикана сигурно е най-голямата мафиотска огранизация. Под Ватикана се пазят архиви за ИСТИНАТА, която е със сигурност шокираща. Самия Папа и нашия Митрополит са личности, на които хиляди хора по целия свят се молят. Аз НИКОГА не бих се молила на някой, който е човек невярващ в това, което проповядва. Не бих се молила на хора, които заклеймяват книги като "Хари Потър" или като "Шифъра на Леонардо", само защото не им изнася, няма да се кланям пред хора, който са против инвитро! Срам ме е, че в САЩ има хиляди свещенници осъдени за блудство с деца! А Вие сте против гейовете и лесбийките...

само да отбележа, че в църквата не се молим на хора...
и още нещо - по темата винаги ще има за и против...
а пък църквата не е изключение - и тя си има черните овчици, в крайна сметка поповете са хора, не са светци, изкушават се...Wink

Отговор

Sale2011
02.02.2012 16:51
Цитат  (Потребител122009 02.02.2012 15:43)

Точно за това писах и аз, че няма смисъл от брак.
Когато грешат едни, когато едни правят престъпления и след това да казваме, ами нашето в сравнение с тяхното не е чак толкова.....това казвате в момента.
Но моя пост беше насочен, защо брака като институция между еднополова двойка е безмислена, нали това ви е въпроса.
Обшувала съм с такива хора и сигурно отново ще го правя ако се сблъсна, но пази Боже да съм като тях.

Отговор

Потребител122009
02.02.2012 17:05
Цитат  (Sale2011 02.02.2012 16:51)

Точно за това писах и аз, че няма смисъл от брак.
Когато грешат едни, когато едни правят престъпления и след това да казваме, ами нашето в сравнение с тяхното не е чак толкова.....това казвате в момента.
Но моя пост беше насочен, защо брака като институция между еднополова двойка е безмислена, нали това ви е въпроса.
Обшувала съм с такива хора и сигурно отново ще го правя ако се сблъсна, но пази Боже да съм като тях.

Не казвам, че сравнение с проблемита в църквата е по-приемливо да си хомосексуалист. Исках да кажа, че е абсурдно да сравняваме 2-те неща. Според мен както накой беше писал по-горе, че има мнохо хомосексуалисти които заем много важни постове и е много по-добре деца осиновени от такива двойки, който растът в една любяща среда, а не в домове. А за въпроса с църквата, исках да кажа, че не може тя самата да съди тези хора, когато самата църква е неморална. И според мен не може да се посланяте на Библия, която е написана от Римски император, който искал да обедини по този начин народа си.

Отговор

Потребител122009
02.02.2012 17:10
Цитат  (Потребител122009 02.02.2012 17:05)

Не казвам, че сравнение с проблемита в църквата е по-приемливо да си хомосексуалист. Исках да кажа, че е абсурдно да сравняваме 2-те неща. Според мен както накой беше писал по-горе, че има мнохо хомосексуалисти които заем много важни постове и е много по-добре деца осиновени от такива двойки, който растът в една любяща среда, а не в домове. А за въпроса с църквата, исках да кажа, че не може тя самата да съди тези хора, когато самата църква е неморална. И според мен не може да се посланяте на Библия, която е написана от Римски император, който искал да обедини по този начин народа си.

И щом Бог е създал толкова гениални хора, който са хомосексуални, мисля, че това е едно нормално нещо както и всичко останало.

Отговор

boto
02.02.2012 17:32

Аз лично нямам нищо против както хомосексуалистите, така и към възможността им да сключват брак. Сексуалните предпочитания на чуждите хора категорично не ме касаят. След като на някои им доставя удоволствие да правят анален секс, да бъдат връзвани и бити , да уринират върху тях или да получават оргазъм посредством задушаване - прав им път, да го правят като решат. На фона на доста голяма част от примерите, които дадох половото сношение между двама мъже е доста по-малко извратено.
Но не ми се стува редно еднополова двойка да има деца. Може би е консервативно, но за мен семейната среда означава баща,майка и дете(ца). Варианта с двама бащи или две майки някак не ми стои нормално. И не визирам църковни правила (аз съм православна християнка, но мисля, че някои неща имат нужда от осъвременяване), а човешки такива.

Отговор

nelsina.88
02.02.2012 17:37

Нямам нищо против хомосексуалистите, нито ми пречи да се женят, но би ми било малко сложно да обясня на дъщеря си защо на Марийка от нейния клас има да речем двама бащи 8e12 Искам да избегна възможността дъщеря ми да си пада по жени като порасне, не ми пречат, но не искам такива от моето семейство. Странни са ми просто. Природата ни е създала така, и ние не можем да ѝ се противопоставяме.

Отговор

Трябва да влезете, за да публикувате коментар във форума.

Реклама